«Ο Καραφλομπέκατσος & η Σπυριδούλα» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με μία προσφορά



Την Τρίτη 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, στις 21.15, ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα κατεβάζουν τις τιμές και ανεβάζουν στα ύψη την διάθεσή σας, σκαρφαλώνοντας με την ίδια άνεση στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και στην σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για να τραγουδήσουν τα πάθη τους. Μπερδεύοντας κλασικές και λαϊκότροπες μελωδίες σε ένα «πρόγραμμα για όλα τα γούστα».
Εξασφαλίστε εγκαίρως τις θέσεις σας αγοράζοντας ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας
·         Στο Ταμείο του Θεάτρου Σταθμός.
·         Τηλέφωνο Κρατήσεων: 211 403 6322
  
Λίγα λόγια για το έργο
«Ο Καραφλομπέκατσος» είναι η ιστορία ενός άσημου μουσικού που στα πενήντα του υποχρεώθηκε, μετά τον χωρισμό από τη γυναίκα του, να εγκατασταθεί σε αυτό που θα ήθελε να αποδειχθεί ως «το σπίτι των ονείρων του». Μόνος, μέσα στο πρόσφατα ανακαινισμένο τριάρι του ’60 που αγόρασε αποκλειστικά για τον εαυτό του, είναι επιτέλους ελεύθερος να αναπνεύσει τον αέρα της εγκατάλειψης ανάμεσα σε κούτες που δεν έχει ακόμη ανοίξει από την ημέρα που μετακόμισε εκεί. Περιφέρεται από το μπιντέ στο πιάνο και πίσω άλλοτε ενδεδυμένος το ρούχο της μοναξιάς και της απελπισίας κι άλλοτε μένοντας γυμνός από ρούχα, συναισθήματα κι ελπίδες, ποτέ όμως από λέξεις. Οι λέξεις είναι που τον κρατάνε καρφωμένο στην ζωή και μετέωρο στο χείλος του μπαλκονιού του. Εκεί κρεμασμένος, ολόγυμνος και γεμάτος έμπνευση θα γράψει την πιο τελεσίδικα ηχηρή παρτιτούρα της ζωής του. Ο ασπρομάλλης γείτονας του κάτω ορόφου θα διευθύνει με τις ανοιχτές παλάμες του το “Κονσέρτο για ένα Μπιντέ και ένα Πιάνο” του Δημήτρη Καραόλη ή Καραφλομπέκατσου, στο οποίο ο ίδιος ο καλλιτέχνης  θα λάμψει σαν το μεγάλο αστέρι του δήμου Κολωνού με θεατές το ενθουσιώδες πλήθος κάτω στον δρόμο και αυτήν, την ίδια, την πρώην γυναίκα του, η οποία θα τον παρακολουθεί απ’ το μπαλκόνι της αντικρινής πολυκατοικίας.
Μέσα από την κυνική και ωμά ρεαλιστική ματιά της “Σπυριδούλας” (της γυναικείας φιγούρας στην οποία μετουσιώθηκε το σαν -σύρμα κατσαρόλας- τραχύ συναίσθημα ζήλιας που έπνιξε τον 27χρονο Γιώργο όταν είδε την αγάπη του, τον κύριο Άρη, στην αγκαλιά μιας κοντής), θα γίνουμε συνδαιτυμόνες του παραδοσιακού Πρωτοχρονιάτικου σουαρέ στο πατρικό του Γιώργου σπίτι. Οικοδεσπότης ο παλαιών αρχών -στρατιωτικός στο επάγγελμα- πατέρας του και επιστήθιος φίλος του προαναφερθέντος κυρίου Άρη. Το προσκλητήριο γάμου που ο τελευταίος έστειλε στην οικογένεια θα γίνει η αφορμή κρυμμένα μυστικά να έρθουν στο φως και ο Γιώργος να αναζητήσει επιτέλους τον τρόπο να πετάξει από πάνω του την απόρριψη, κοινωνική κι ερωτική, εγκαταλείποντας ένα σώμα το οποίο δεν του ανήκει.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Γιώργος Κασαβέτης
Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Ανδρεάδης
Επιμέλεια Κίνησης-Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός
Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης
Μακιγιάζ: Ήρα Σ. Μαγαλιού
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Σχεδιασμός Αφίσας: Ειρήνη Ματθαίου
Trailer: Τατιάνα Κασιμάτη

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ελένη Στεργίου

Παραγωγή: This Famous Tiny Circus theater group

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018  έως Τρίτη 3 Απριλίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15
Εισιτήριο: Κανονικό: 12€, Φοιτητικό,  ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10€, Ανέργων: 8€
Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος: Θέατρο Σταθμός
Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.: 211 40 36 322

Προπώληση εισιτηρίων: Online: www.viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Mobile app: VIVA wallet


Σχόλια