"Αρχή δια του Πατρός" στο Θέατρο Λύχνος



    Υπόθεση:
  Το 2130, λόγω της υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας και της επίδρασης των χημικών, παρουσιάζεται ένα τεράστιο πρόβλημα στον πλανήτη, που απειλεί να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος. Το σπέρμα των αντρών δεν είναι πια γόνιμο.
Μετά από γενική επιστράτευση του αντρικού πληθυσμού παγκοσμίως, οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι ένας μόνον άντρας έχει γόνιμο σπέρμα! Πρόκειται για έναν λαϊκό Έλληνα, άνεργο φιλόλογο, ο οποίος καλείται να σώσει το έθνος και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

     Αυτή η προνομιακή του θέση αρχικά θα τον γεμίσει με έπαρση και θα απαιτήσει υπερβολικά ανταλλάγματα έως ότου συνειδητοποιήσει ότι είναι ουσιαστικά φυλακισμένος. Με αφορμή τα λόγια του ανοϊκού πατέρα του τελικά θα κάνει την εσωτερική του επανάσταση και παράλληλα θα ηγηθεί της μεγαλύτερης επανάστασης στην ιστορία, η οποία συντελείται χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος.
Μια σταγόνα σπέρματος αρκεί. Ή μήπως όχι…

    Ο συγγραφέας, σε αυτή την πρωτότυπη κωμωδία, εκτός από την προφανή στόχευσή του να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει τους θεατές, επιχειρεί να διεισδύσει στα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στον εξουσιαστή και τον εξουσιαζόμενο, τον παθητικό και τον επαναστάτη, την πλήρη κατάστροφή από την ελπίδα.
Όλα αυτά μέσα από τον καταλυτικό ρόλο της φύσης και του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι ο άνθρωπος.


κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού
(Χαλκιδικής 83) στον Κεραμεικό.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κρίκας
Μουσική επιμέλεια, video art:   Open studio post 
Σκηνικά Κοστούμια – κατασκευές:   Δανάη Σταματίου
Παίζουν:
 Μάκης Αρβανιτάκης Ανδρομάχη Γεωργίου Ιορδάνης Καλέσης, Θέκλα Μαντέλη, Κατερίνα Οικονομίδη, Δομινίκη Παπαστεργίου, Γιώργος Ντόκος και Βασίλης Μαμωνάς.
Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ
Μειωμένο: 5 ευρώ Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι
Θέατρο Λύχνος –Ομάδα Κρίσης
Διεύθυνση: Χαλκιδικής 83 – Αθήνα
Τηλέφωνα: 211 0121686,6981124717



Σχόλια