"Η θυσία του Αβραάμ" στο Θέατρο Σταθμός


Η Θυσία του Αβραάμ δραματοποιεί το γνωστό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης [Γένεσις ΚΒ΄], όπου ο Αβραάμ δέχεται την εντολή από τον Θεό να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ, θυσία που αναιρείται τελευταία στιγμή με θεϊκή παρέμβαση.

Το έργο αυτό της Κρητικής Αναγέννησης (17ος αι.) -ένα ποιητικό κείμενο, με ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο στίχο, με γλωσσικές ιδιορρυθμίες λόγω της κρητικής διαλέκτου στην οποία είναι γραμμένο- αποδίδεται από ορισμένους στον Βιτσέντζο Κορνάρο, ανεβαίνει σπάνια και συνήθως αντιμετωπίζεται ως βιβλικό «μυστήριο», ή τελετουργικό δρώμενο. Πρόκειται ωστόσο για κανονικό θεατρικό κείμενο, υπόδειγμα λαϊκής τέχνης και ποίησης, που απηχεί ένα βαθιά ανθρώπινο δράμα, συγκινητικό και άμεσο. Οι χαρακτήρες του, με την ειλικρινή έκφραση του πόνου τους και της απορίας τους μπροστά στην επικείμενη απώλεια του παιδιού τους, με την εσωτερική τους πάλη για να αποδεχθούν τη θυσία που τους ζητάει ο Θεός, παραπέμπουν σε αληθινούς ανθρώπους και όχι σε εγκεφαλικά κατασκευάσματα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ίρις Νικολάου
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Mακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεργιάνα Τζέγκα
Βοηθός σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)
Μιχαήλ Afolayan  [Άγγελος] Ιωσήφ Ιωσηφίδης [Αβραάμ] Δέσποινα Σαραφείδου [Σάρρα] Στεργιάνα Τζέγκα [Ταμάρ] Τάσος Τσούκαλης-Δημητριάδης [Σιμπάν] Δημήτρης Φουρλής [Ισαάκ] Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πουλής
Video trailer: Γρηγόρης Πανόπουλος
Artwork: Ήρα Σταματοπούλου
Παραγωγή: ANGELUS NOVUS
Συντονισμός παραγωγής: Goodheart Productions

Δείτε το τρέιλερ εδώ


Από 13 έως 29 Απριλίου 2018 – Παρασκευή – Σάββατο ώρα 21:15, Κυριακή ώρα 18:00
Την Κυριακή 15 Απριλίου, η παράσταση θα γίνει στις 17:00 και θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένο προσκεκλημένο.

Εισιτήρια: 15 €, 10 € (φοιτητικό, συνταξιούχων), 5 € (ανέργων, ατέλειες) – Ομαδικό άνω των 10 ατόμων: 10 € – Προπώληση viva: Ειδικές τιμές 13 € και 8 € (φοιτητικό, συνταξιούχων, ομαδικό)

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55 (20μ. από το σταθμό μετρό Μεταξουργείο)Τηλ: 211.4036.322

Σχόλια