"Οι Δρόμοι του Χιονιού" ανοίγουν στην Ιταλία

Η παράσταση «Οι Δρόμοι του Χιονιού», μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Ιταλίας-Πολωνίας, μετά τις παραστάσεις στην Αθήνα  και στην Πολωνία, ταξιδεύει την Πέμπτη 10 Μαϊου και στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Βερόνα και στη Βιτσέντζα.


Ο οργανισμός AIDA FONDAZZIONE που μας φιλοξενεί, ενέταξε το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και τους «Δρόμους του Χιονιού» στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κατασκευής μάσκας, workshops υποκριτικής βασισμένα στην Αρχαία Τραγωδία, καθώς και θεατρικοποιημένες διαλέξεις σχετικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης (ιστορία, επιρροή στην Τέχνη, αληθινές μαρτυρίες από την έρευνα του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ κ.α.) από το σκηνοθέτη κ. Νίκο Καμτσή και τους ηθοποιούς του, καθώς και τη σκηνογράφο Μίκα Πανάγου.


Περιγραφή-περίληψη της παράστασης

Ένα κορίτσι δραπέτης από την χώρα της (Βουλγαρία) μπαίνει στην Ελλάδα μέσα από τον Έβρο. Συλλαμβάνεται από δύο συνοριοφρουρούς και ανακρίνεται. Δεν έχει τίποτα άλλο να τους δείξει εκτός από τις μνήμες της τις οποίες κουβαλάει κατάσαρκα. Μερικές δεκάδες κασέτες είναι δεμένες πάνω της που ξετυλίγουν και μας φανερώνουν μια ζωή γεμάτη ευαισθησία, ρομαντισμό, παιδιάστικη αφοπλιστική αφέλεια και ενθουσιασμό. Η σύγκρουση των πολιτισμών των παραδόσεων και της κουλτούρας του κάθε λαού εμφανίζονται πάνω στη σκηνή καθώς μέσα από τις κασέτες ξεπηδούν πρόσωπα και ιστορίες-ψηφίδες στο μεταναστευτικό φρέσκο της εποχής μας και της ανθρώπινης περιπέτειας. Οι ήρωες ζουν πάνω στη σκηνή και μας φανερώνουν τα ιδεολογικά και θρησκευτικά τους πιστεύω, τη φιλοσοφία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους καθώς ξεριζώνονται από τη γη τους και μεταφυτεύονται βίαια σε μια άλλη γη. Τις περισσότερες φορές εχθρική και αφιλόξενη.


Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Ιταλίας και βασίστηκε πάνω στην έρευνα του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ σχετικά με τη μετανάστευση στην Ευρώπη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.


Κείμενο-Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Νίκος Καμτσής

Σκηνικό: Νίκος Καμτσής-Μίκα Πανάγου

Κοστούμια κατασκευή αντικειμένων: Μίκα Πανάγου

Μουσική σύνθεση/Επιμέλεια : Χρήστος Ξενάκης

Κίνηση: Marek Koschiolek (KRZYKtheater )

Χορογραφία:  Μάγδα Γεροσίδερη

Στίχοι: Νίκος Καμτσής

Video: Anna Giniewska (KRZYK  theater)  



Σχόλια