Η Philharmonia Orchestra στο Ηρώδειο

Philharmonia Orchestra - Esa-Pekka Salonen
Michelle DeYoung

                3η Συμφωνία (Ηρωική) του Μπετόβεν & Το λυκόφως των θεών 
του Βάγκνερ (αποσπάσματα)

2 Ιουλίου 2018, 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Παλιοί γνώριμοι του Φεστιβάλ, η λονδρέζικη Philharmonia Orchestra και ο επικεφαλής της Esa-Pekka Salonen, επανέρχονται στο Ηρώδειο για μία μοναδική συναυλία. Η Philharmonia Orchestra ιδρύθηκε το 1945 και είναι πρωτοπόρος στην σύγχρονη προσέγγιση της κλασικής μουσικής. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, χάρη στα ειδικά προγράμματά της για την ανάπτυξη κοινού, στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και στα συμμετοχικά προγράμματα για διαρκή μάθηση. Εκτός από τις συναυλίες που δίνει σε όλο τον κόσμο, η Philarmonia Orchestra ηχογραφεί για ταινίες και video games.

Πρώτος Μαέστρος και καλλιτεχνικός σύμβουλος της ορχήστρας από το 2008, ο πολυβραβευμένος Φινλανδός  Έσα-Πέκκα Σάλονεν είναι ένας από τους διαπρεπέστερους αρχιμουσικούς της γενιάς του. Ο Σάλονεν διευθύνει επίσης στην Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, είναι συνθέτης in residence στην Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ της Βαλτικής Θάλασσας.

Η Philarmonia Orchestra και ο Έσα-Πέκκα Σάλονεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2009, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ελληνικό κοινό αναμένει με χαρά τη νέα τους εμφάνιση, στην οποία θα ερμηνεύσουν την 3η Συμφωνία του Μπετόβεν και το Λυκόφως των θεών του Βάγκνερ, με τη σύμπραξη της σημαντικής μέτζο σοπράνο Μισέλ ντε Γιανγκ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1ο μέρος
LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770 - 1827)
Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, «Ηρωική», έργο 55
Allegro con brio
Marcia funebre: Αdagio assai
Scherzo: Allegro vivace
Finale: Αllegro molto

2ο μέρος
RICHARD WAGNER (1813 - 1883)
Το λυκόφως των θεών, WWV 86D (αποσπάσματα)
Αυγή
Το ταξίδι του Ζήγκφριντ στον Ρήνο
Ο θάνατος του Ζήγκφριντ
Πένθιμο εμβατήριο
Η θυσία της Μπρουνχίλντε

Εισιτήρια από 20 ευρώ
στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών - Πανεπιστημίου 39,  στο 210 3272000 και στα greekfestival.gr και www.viva.gr

Σχόλια