"Πάει έρχεται" από την ομάδα Artika

Έχοντας ήδη ξεκινήσει τη θεατρική περίοδο με την επανάληψη της παράστασης «Κάτι σαν κήπος», έρχεται η πρεμιέρα της καινούριας μας παραγωγής! 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στις 5.30μμ στην πρεμιέρα της παράστασης μας «Πάει έρχεται» σε ένα γιορτινό περιβάλλον, απολαμβάνοντας Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!


Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα ζευγάρι, μία ζωγράφος και ένας μουσικός που παίζει τρομπόνι, ζούνε μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζονται στιγμές αγάπης, αγωνίας και ξεγνοιασιάς. Τί συμβαίνει όμως όταν ο ένας φεύγει;
Ο αποχωρισμός από καθετί αγαπημένο, είτε στην παιδική, είτε στην ενήλικη ζωή μας είναι 
πάντα δύσκολος. Από βρέφη ακόμα, χρειάζεται να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ή άνθρωπος που μας φροντίζει, δεν βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο, δεν εξαφανίζεται για πάντα!
Η παράσταση μας μιλάει με απλό τρόπο για τη δυσκολία του αποχωρισμού από το οικείο, το φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης.

Στοιχεία παράστασης: Ιδέα - Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, Σκηνικά - Κοστούμια: Τζελίνα Πάλλα, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης, Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστολοπούλου, Ρενάτο Κούσι. Οργάνωση παραγωγής: Artika. Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και προώθησης: Άντζυ Νομικού. Διάρκεια παράστασης: 35΄+ 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα. Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330. Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 5.30μμ, από τις 30 Δεκεμβρίου 2018 και για τα σχολεία καθημερινά στο θέατρο ή στο χώρο σας. Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία 6908881527. Εισιτήρια: 10 (κανονικό), 8 (μειωμένο για πολύτεκνες οικογένειες και ομάδες άνω των 15 ατόμων), 5 (ατέλειες και ανεργία). Εκπτωτική κάρτα: προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου, και για τις δύο παραστάσεις, στη μειωμένη τιμή των 8 ευρώ.

Λίγα λόγια για την Artika:
H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 12 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η ομάδα έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει παραστάσεις, σεμινάρια και φεστιβάλ αποκλειστικά για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival). 
Μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς μας και τιμή για μας αποτελεί η ένταξή μας από τον Δεκέμβριο του 2018, μαζί με άλλες 17 ομάδες της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Mapping – A map on the aesthetics of performing arts for the early years» που στόχο έχει τη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων σε συμπαραγωγή με τις άλλες ομάδες-θέατρα του προγράμματος και την έρευνα πάνω στην αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ μικρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών).
Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ μικρής ηλικίας, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

Σχόλια