"Το Άγχος" στο Θέατρο Αλκμήνη

Όλοι ζούμε με (το) φόβο.

Όλοι ζούμε με το φόβο της μοναξιάς - του θανάτου - της αρρώστιας - της καταστροφής του πλανήτη - της ανεργίας - του συμβιβασμού - της ήττας - της αποτυχίας - του βιασμού - του πολέμου - της τρέλας - του έρωτα - του φασισμού - του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Φοβόμαστε μην παχύνουμε - μήπως δεν αντέξουμε - μη μας πέσουν τα μαλλιά - μη γεράσουμε - μη γεράσουμε μόνοι μας - μήπως χάσαμε τα πιο όμορφά μας χρόνια - μη μετανιώσουμε για τις επιλογές μας.

Φοβόμαστε τις κατσαρίδες - να μη μας πιάσει το κόκκινο στο φανάρι - μήπως αφήσαμε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα - φοβόμαστε να μην - φοβόμαστε να...

Φόβος για τους άντρες - φόβος για τις γυναίκες - για τους ομοφυλόφιλους - για τους ετεροφυλόφιλους - το σεξ - την επαφή - την αγάπη - την ελευθερία - τη μιζέρια - την εμπιστοσύνη - το ασανσέρ - την ευτυχία - το άγχος.

Ένα σπίτι καλά κλεισμένο. Μία ξαφνική επίσκεψη. Μία επίσκεψη που πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν τις ζωές όλων. Με κύριο, βασικό και ίσως μοναδικό πρωταγωνιστή το Άγχος.

Μια παράσταση για όλα αυτά που δεν λέγονται. Μια ιστορία που λίγο πολύ ζούμε όλοι. Η σκέψη που μουρμουράει στο κεφάλι μας, το άγχος για το πώς θα φανούμε, ο φόβος για το που θα πάμε.

Μια αμιγώς προσωπική μελέτη πάνω στην από κοινού αφήγηση μιας ιστορίας με αφορμή τα όσα λέγονται σε αυτήν και με εργαλεία τα όσα δεν τολμούν, ίσως ποτέ, να ειπωθούν.

Μια παράσταση αφιερωμένη σε όσους φοβούνται. Μια παράσταση βασισμένη στο ΚΒΕΤΣ του Steven Berkoff.

Μετά τις 15 συνεχόμενες παραστάσεις στο Φεστιβάλ " Τα 12 Κουπέ" στο Τρένο στο Ρουφ, η παράσταση "Το Άγχος", έρχεται ξανά ολοκληρωμένη, για 6 μόνο παραστάσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου
Κείμενο- Δραματουργική επεξεργασία: οι ηθοποιοί
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Βενετία Νεστορίδου
Φωτογραφίες: Μαρία Μαλεβή Σπένδου 
Σχεδιασμός αφίσας: Ελπίδα Ζαχαράκη

Παίζουν: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Ελένη Ανδρικοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Κώστας Κουτρουμπής, Αντώνης Κυριακάκης, Χριστίνα Ντέμου, Στέλιος Παυλόπουλος

θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12 | Κάτω Πετράλωνα | Στάση Μετρό: Κεραμεικός 210 3428650 |
τηλ. 210 3428650 , e-mail: info@theatro.gr

Από 30/9 Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Για 6 μόνο παραστάσεις
Ημερομηνίες:
30/9, 1/10, 7/10, 8/10, 14/10, 15/10
Ώρα: 21.15
διάρκεια : 75'


Σχόλια