"Σταματία, το γένος Αργυροπούλου" στο θέατρο Κιβωτός

​ 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για 2 ολόκληρα χρόνια (2014-2016),η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»επιστρέφει για πολύ λίγες παραστάσεις στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ ( Πειραιώς 115, Αθήνα) .
Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2015.

Λίγα λόγια για το έργο :


Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.
Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.




Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζει η ηθοποιός : Ελένη Ουζουνίδου


ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Δευτέρα 8/1, 15/1, 22/1, 29/1
Στις 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Κανονικό 13€,
Φοιτητικό / Ανέργων 10


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 75 λεπτά


Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

info@nkt.gr
www.nkt.gr
www.facebook.com/theatroneoukosmou

Σχόλια