Η Θεοδώρα Βάνα μιλάει στο Theater Stage

Η Θεοδώρα Βάνα  πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Λευκή πραγματικότητα" την οποία ξεχωρίσαμε τη φετινή σεζόν στο Από μηχανής Θέατρο.

Θεοδώρα μίλησε μας για τη «Λευκή πραγματικότητα» στην οποία πρωταγωνιστείς.

Η «Λευκή πραγματικότητα» ήρθε στη ζωή μου σε μια χρονική στιγμή που είχα ανάγκη να επαναπροσδιορίσω τις επιλογές μου. Πρόκειται για ένα έργο που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και στο πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κανείς να βγει αλώβητος μέσα από αυτές. Το σημαντικότερο για μένα είναι ο τρόπος, με τον οποίο οι ήρωες αντιμετωπίζουν την εξάρτηση τους και φυσικά μέχρι ποιο σημείο είναι ικανοί να φτάσουν, αγνοώντας όσους έχουν κοντά τους. Εγώ υποδύομαι μια τρόφιμο ενός ψυχιατρείου που επιλέγεται από την Μπλάνς να υποδυθεί την αδερφή της, την Στέλλα. Ολόκληρη η διαδρομή της Στέλλας μέσα στο έργο είναι οι μεγεθυμένες αναμνήσεις της Μπλάνς. Και κάπως έτσι μπερδεύεται η αλήθεια με το ψέμα και το πραγματικό με το φαντασιακό.

Ποια είναι τα κριτήρια σου για να επιλέξεις ένα έργο πάνω στο οποίο θα δουλέψεις;

Τα κριτήρια για την επιλογή ενός έργου αλλάζουν ανάλογα με τις συγκυρίες. Τα πιο σημαντικά όμως είναι το ίδιο το κείμενο και οι συνεργάτες. Αν ενωθεί η δύναμη της τέχνης με την ανθρώπινη γενναιοδωρία το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μαγικό. Κι εγώ σε αυτή τη μαγεία θα ήθελα να ζω!

Ποια είναι η συνταγή για μια καλή θεατρική παράσταση;

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Θεωρώ πως η επιτυχία μιας παράστασης είναι να μη φοβάται την αποτυχία. Αυτό το συναίσθημα για εμάς τους ηθοποιούς είναι λυτρωτικό, συνάμα και απελευθερωτικό. Και σίγουρα όταν αυτό που θέλεις να επικοινωνήσεις με τους θεατές είναι αληθινό και πηγάζει από την ψυχή σου, στο τέλος θα βρει τον δρόμο του!

Τι σημαίνει για σένα η λέξη θέατρο, είτε σαν έννοια είτε σαν χώρος;

Στην πορεία της ζωής μου η έννοια του θεάτρου έχει πάρει πολλές και διαφορετικές διαστάσεις. Είναι μεγάλη τύχη να κάνει κανείς αυτό που αγαπά! Με έχει διδάξει πολλά και ευελπιστώ να με διδάξει ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Το θέατρο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να χαίρομαι το «τώρα» μέσα στην αβεβαιότητα του αύριο. Ζώντας την ψεύτικη ζωή του θεάτρου, ανακαλύπτω δικές μου αληθινές πτυχές. Αυτό το ταξίδι είναι τόσο γοητευτικό, αξίζει να αφεθείς να σε παρασύρει!

Ετοιμάζεις κάποια νέα δουλειά για το άμεσο μέλλον;

Πάντα υπάρχει κάτι στο μυαλό μου για το μέλλον. Σε αυτή τη φάση δουλεύω με αξιόλογους συναδέλφους την επόμενή μας παράσταση, είμαστε σε πολύ δημιουργική περίοδο, ωστόσο, τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν. Σημαντικό είναι να δουλεύουμε με υπομονή, επιμονή και αφοσίωση.

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση εδώ

Επιμέλεια:Γιάννης Σεβαστίκογλου



Σχόλια