Λέα Κοντοστάνου-Βούλγαρη: "Η Νάνσυ είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας"

 

Η ηθοποιός Λέα Κοντοστάνου-Βούλγαρη μιλάει στο Theater Stage για την παράσταση "Catch the Butcher" που ανεβαίνει στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια σε σκηνοθεσία της Λίνας Φούντογλου.

Φέτος πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Catch the Butcher» στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια. Πες μας δυο λόγια για αυτήν.

Καλησπέρα σας. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Αμερικάνου θεατρικού συγγραφέα Adam Seidel, με στοιχεία θρίλερ και μαύρης κωμωδίας. Το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο Γουίλλιαμ/Μπιλ, ο οποίος έχει σκοτώσει έντεκα γυναίκες. Το δωδέκατο θύμα του, η Νάνσυ, καταφέρνει να ανατρέψει τη ζωή του… Οι δυο τους βρίσκουν μια νέα ισορροπία, την οποία έρχεται να διαταράξει η «ενοχλητική» γειτόνισσα του Μπιλ, η Τζόαν. Θα νικήσει άραγε ο έρωτας;

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην παράσταση και ποιες οδηγίες ακολούθησες ώστε να τον μεταφέρεις πάνω στη σκηνή;

Ο ρόλος μου, η Νάνσυ, είναι μία νέα γυναίκα δυστυχισμένη. Βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση,  έχει χάσει το νόημα της ζωής, μέχρι που διαβάζει στην εφημερίδα ποιήματα του κατά συρροή δολοφόνου Μπιλ. Ο Μπιλ αφιερώνει ένα ποίημα σε κάθε θύμα του. Ο τρόπος γραφής του, οι λέξεις του την αγγίζουν, τη συγκινούν. Αισθάνεται μια βαθιά σύνδεση με αυτόν τον άνθρωπο και επιθυμεί να τον γνωρίσει, πιστεύοντας ότι θα λυτρωθεί. Έχω την τάση να πω περισσότερα, αλλά δε θέλω να κάνω spoiler!

Οι οδηγίες που ακολούθησα ήταν να βρω το χαρακτήρα αυτής της γυναίκας μέσα από το λόγο και το κείμενο, μέσα από τη δική μου αλήθεια, μέσα από το σώμα και να μη φοβηθώ «τα σκοτάδια μου». Η Νάνσυ είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας, πολύ ανισόρροπος, έντονος και με μεγάλες διακυμάνσεις. 


Το έργο περιέχει τραγικά αλλά και κωμικά στοιχεία. Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να μεταδώσετε και τα δύο στο θεατή;

Το κείμενο του Adam Seidel, καθώς και η μετάφραση του Χρίστου Κοκαράκη σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία της Λίνας Φούντογλου αναδεικνύουν τα αντιφατικά αυτά στοιχεία με πολύ εύστοχο τρόπο. Επομένως πάτησα σε αυτά και προσπαθώ να τα αναδείξω, στο κομμάτι που μου αναλογεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι οι αντιδράσεις των θεατών σε κάθε παράσταση είναι αρκετά διαφορετικές. Σε άλλες παραστάσεις υπάρχει μεγαλύτερη ταύτιση με το κωμικό στοιχείο και σε άλλες περισσότερο με το τραγικό και αυτό με συναρπάζει.

Πως είναι η συνεργασία σου με τη Λίνα Φούντογλου η οποία σκηνοθετεί για πρώτη φορά;

Πραγματικά άψογη. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ταλαντούχος, πολύ διαλλακτικός και ανοιχτός, με πολύ ωραίες ιδέες, ασυμβίβαστος, που δε φοβάται να αναμετρηθεί με κάτι καινούργιο. Είναι η πρώτη της σκηνοθεσία και εγώ πολύ νέα ηθοποιός. Με καθοδήγησε άψογα από κάθε άποψη και την ευχαριστώ πάρα πολύ που με εμπιστεύτηκε. Πιστεύω ότι έχει να μας δείξει πάρα πολλά και ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός!

Εκτός από το Μικρό Γκλόρια θα σε βρούμε κάπου αλλού;

Αυτή την περίοδο μόνο στο Μικρό Γκλόρια, του χρόνου όλα είναι ανοιχτά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!


Επιμέλεια Γιάννης Σεβαστίκογλου

Σχόλια