Top 5 Δεκεμβρίου

Το Theater Stage είδε και προτείνει για τον μήνα Δεκέμβριο:

-Μια Πορνογραφική σχέση σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαδάκη,στο Από μηχανής θέατρο


Ένας άνδρας και μία γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μία σεξουαλική φαντασίωση. Δεν ξέρουν ο ένας το όνομα του άλλου και το μόνο που επιθυμούν είναι μία καθαρά σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη και τώρα πια τους ενώνει κάτι πέρα από το σεξ.





-Άρης σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη,στο θέατρο Cartel


«Ο Βελουχιώτης ο Άρης κρέμεται σα ληστής και κάτου οι Αλαμάνοι κάτου οι ληστές και κάτου τα τσακάλια της προδοσίας χορεύουν και μεθάνε με τ' άγιο το αίμα του. Και πάνου εκεί στις πέτρες που το αίμα του έβαψε πάνου στο κορφοβούνι της λευτεριάς μια πέρδικα χλιμμένη μοιριολογεί κρατάει ένα κομμάτι απ' τ' άγιο ρούχο του και βρέχει το με δάκρυα και το φιλεί» (Γιάννης Ρίτσος)

Στην ιστορία και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη στηρίζεται το καινούργιο έργο της Σοφίας Αδαμίδου, με τίτλο «Άρης», που θα ανέβει, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στον Τεχνοχώρο Cartel με τον Τάσο Σωτηράκη, στον ρόλο του Άρη.


-Ασανσέρ σε σκηνοθεσία της Φρόσως Κορρού, στο θέατρο Faust

Ο Όμηρος, καταθλιπτικός νέος, πηγαίνει να ζητήσει δουλειά από τον πατέρα της Νανάς, κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο. «Δε θα πάρεις τη δουλειά!» του λέει και μόλις ρωτάει «γιατί;» σταματάει το ασανσέρ. Εκεί, ξεκινά μια πάλη των δύο σε ένα κοινωνικό/οικονομικό/ψυχολογικό/σεξουαλικό ξεγύμνωμα.


-Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια σε σκηνοθεσία του Κώστα Δελακούρα,στο θέατρο Βαφείο

Μια μυστηριώδης επιχείρηση με περίεργους υπαλλήλους. Ένα ασυνήθιστο προϊόν: η αγαθοεργία μέσω της τέχνης και κυρίως του θεάτρου∙ ενός θεάτρου όμως που μεταφέρεται εκτός σκηνής, στην πραγματική ζωή, σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους με τη βοήθεια των άλλων.



-Ο Επιθεωρητής έρχεται σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη,στο θέατρο Eliart

Ο Άρθουρ Μπέρλινγκ,ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας,διοργανώνει ένα οικογενειακό δείπνο για να γιορτάσει τους αρραβώνες της κόρης του.Σε αυτή τη ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα εισβάλλει η σκληρή φιγούρα ενός αστυνομικού επιθεωρητή που ερευνά την αυτοκτονία μιας νεαρής εργαζόμενης γυναίκας.Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης,αποκαλύπτεται ότι κάθε μέλος της οικογένειας κρύβει ένα ένοχο μυστικό που τους συνδέει με το θάνατό της.







Σχόλια