"Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων [ερωτηματικό]" στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων; Των ερωτημάτων; Των απαντήσεων; Η Αλίκη στον θαυμάσιο κόσμο του εγκεφάλου; Των νευρώνων; Των συνάψεων; Ή απλά ένα ταξίδι στην ενηλικίωση. 

Η νέα παραγωγή της ομάδας ARTimeleia «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων [ερωτηματικό]» παίρνει παράταση, λόγω επιτυχίας, και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 8 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα. 

Η ομάδα ARTimeleia, μια μικτή θεατρική ομάδα αποτελούμενη από ανάπηρους και μη ηθοποιούς,ξαναδιαβάζει με τα ενήλικα μάτια της το κλασικό  αριστούργημα του LewisCarroll και δίνει στη Χώρα των Θαυμάτων την κοινωνικο-πολιτική της διάσταση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα επιστημονικά δεδομένα και τις φιλοσοφικές πραγματείες που το ίδιο το «παραμύθι» ξετυλίγει.

Στη νέα της αυτή παραγωγή η ομάδα ARTimeleiaδανείζεται στοιχεία από το «μαύρο θέατρο» και μέσα από την αλληλεπίδραση ηθοποιών και οπτικοακουστικού υλικού επιχειρεί να καταθέσει το δικό της θεατρικό μανιφέστο. 

Λίγα λόγια για την ομάδα
Η ομάδα ARTimeleia δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου από το 2012.Οι παραστάσεις της ομάδας χαρακτηρίζονται από τη διάθεση επαναπροσδιορισμού των σωματικών ορίων ανάπηρων και μη ανάπηρων ηθοποιών επί σκηνής, καθώς και τον πειραματισμό με οπτικοακουστικά μέσα και πρακτικές από άλλα είδη θεάτρου. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία:ΑννίταΚαπουσίζη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά
Φωτισμοί:ΑπόστόληςΤσατσάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα ARTimeleia
Επιμέλεια βίντεο- Μοντάζ:ΚυρηναίοςΠαπαδημάτος
Φωτογραφία-Βίντεο: Γιώργος Δανόπουλος
Φωτογραφίες promo παράστασης: Κοσμάς Ινιωτάκης
SoundDesign: Ηλίας Κουρτμπασίδης
Δημιουργία Αφίσας: Κ.Π

Παίζουν: Σεργκέι Γαβριηλίτσα, Στέλλα Διακάτου, ΚόνυΖήκου, Ειρήνη Ιωάννου, Ιορδάνης Κασάπογλου, Εύα Λαμπάρα, ΜαριλιάναΛυγερή, Λάμπρος  Παπαγεωργίου, Πάνος Πολυπαθέλης, Γιώργος Σταυριανός.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Παράταση παραστάσεων μέχρι τις 8 Ιουνίου.
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο)

Χώρος Τέχνης 14η Μέρα
Καλλιρόης 10, Αθήνα, 11743 (στάση μετρό Ακρόπολη, στάση τραμ Βουλιαγμένη)
Τηλέφωνο: 210 9210077, 6936600100


Σχόλια