Περικλής Λιανός: "Αν ο έρωτας είναι κάτι πολύ δυνατό θα θυσίαζα τα πάντα"

 
     
     Το έργο "Το όνειρο της διπλανής πόρτας" του Νηλ Σάϊμον ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Αλκμήνη σε μετάφραση και διασκευή της Μιμής Ντενίση και σηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά.Μία παράσταση με φρεσκάδα,έξυπνα σκηνοθετικά ευρύματα και αξιόλογες ερμηνείες. Ο Περικλής Λιανός μιλάει στο Theater Stage για το ρόλο τον οποίο υποδύεται και για το τι άλλο πρόκειται να δούμε από εκείνον τη φετινή σεζόν.

      Τη φετινή σεζόν μας παρουσιάζετε την παράσταση «Το όνειρο της διπλανής πόρτας» στο Θέατρο Αλκμήνη. Πείτε μας δυο λόγια γι αυτή τη δουλειά.

Είναι ένα υπέροχο έργο του Νηλ Σάϊμον, σε μετάφραση και διασκευή Μιμής Ντενίση που μιλάει για τον έρωτα, τη φιλία, την αγάπη, την πολιτική αλλά κυρίως για τη θέληση να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Τα δικά σου όχι των άλλων. Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, τα όνειρά μας είναι πράγματι τα δικά μας ή κάνουμε ό,τι μας επιβάλλουν οι άλλοι με τον τρόπο τους;

 Ποιος είναι ο ρόλος τον οποίο υποδύεστε στο έργο;

Ερμηνεύω τον Άντι Χόμπαρτ, εκδότη ενός ‘’αριστερού’’ περιοδικού, που νομίζει ότι έτσι θα αλλάξει τον κόσμο. Είναι εγκεφαλικός, λειτουργεί με τη σκέψη αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη. Αλλά την πατάει γιατί η καρδιά και οι αισθήσεις θέλουν το ρόλο τους.

Τι είναι σημαντικότερο για σας; Ο έρωτας ή η φιλία; Θα θυσιάζατε το ένα από τα δύο για να αποκτήσετε το άλλο;

Ο έρωτας.Ναί αν είναι κάτι πολύ δυνατό θα θυσίαζα τα πάντα. Μόνο τότε όμως.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη της παράστασης Μανώλη Ιωνά;

Υπέροχη. Ο Μανώλης έχει απίστευτη φαντασία και ευρηματικότητα. Έχει τον τρόπο του να σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδικός.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μυστικό της επιτυχίας όταν ανεβαίνουν ταυτόχρονα πολλές αξιόλογες παραστάσεις;

Ίσως η επιτυχία πηγαίνει στις παραστάσεις που έχουν να πουν κάτι στην εποχή τους.

Θα δούμε κάτι άλλο από εσάς τη φετινή σεζόν;

Έχω ξεκινήσει πρόβες στο τελευταίο έργο του Κεχαίδη ‘’Προάστιο Νέου Φαλήρου’’ που θα ανέβει στον υπέροχο χώρο του Γαβριηλίδη στην Αγίας Ειρήνης, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κεφαλά. Έχω και τα γυρίσματα για την επιστροφή του ‘’Καφέ της Χαράς’’.

Του Γιάννη Σεβαστίκογλου
Δείτε πληροφορίες για Το όνειρο της διπλανής πόρτας εδώ

Σχόλια