Άγγελος Χατζάς: "Ο Δον Κιχώτης είναι ένα έργο που σε κερδίζει αμέσως"

Ο ηθοποιός Άγγελος Χατζάς μιλάει στο Theater Stage για την παράσταση "Δον Κιχώτης" στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράφει τη σκηνοθεσία.Στο Θέατρο Φούρνος ζωντανεύει το παραμύθι του Mιγκέλ Ντε Θερβάντες με τον ευφάνταστο αγρότη να παρασύρει το θεατή σε μία μυστηριακή ατμόσφαιρα.
                                                             

Φέτος σκηνοθετείτε και πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Δον Κιχώτης». Περιγράψτε μας τι πρόκειται να δούμε στη σκηνή του Θεάτρου Φούρνος.

Tην υπέροχη ιστορία του Δον Κιχώτη.Κρατήσαμε τη βασική δομή του μυθιστορήματος ,εστιάσαμε στη φαντασία,την αθωότητα,το χιούμορ και την ποιητικότητα.Η δυσκολία ήταν πώς οι τέσσερις μας (με το Γιάννη Νικολάου,την Αργυρώ Λογαρά και το Διονύση Ποταμίτη),να παρουσιάσουμε αυτό το έργο-ποταμό.Επιλέξαμε να το κάνουμε με λιτό και αφαιρετικό ,αλλά στοχευμένο τρόπο,ως προς αυτά που θέλαμε να πούμε.Βοήθησαν καίρια,ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας στα εικαστικά και ο Βασίλης Χρηστακέας στη μουσική.

Πως πήρατε την απόφαση να δουλέψετε με το συγκεκριμένο έργο;

Είναι ένα έργο που σε κερδίζει αμέσως ,γελάς πολύ ,διασκεδάζεις,μαγεύεσαι.Οικουμενικό στην κυριολεξία.Πιστέψαμε ότι θα μας ταίριαζε σαν ηθοποιούς κι έτσι η απόφαση δεν ήταν δύσκολη,παρά τις προκλήσεις που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Έχετε ταυτιστεί με το ρόλο του ονειροπόλου Δον Κιχώτη;

Δεν ξέρω αν έχω ταυτιστεί,τον έχω αγαπήσει σίγουρα πολύ.Η πορεία που κάνει μέσα στο έργο είναι συγκλονιστική,μια περιπλάνηση μαγική,πάρα πολύ δυνατή,με κακουχίες βέβαια,με μάχες που αξίζουν τον κόπο,γιατί κάπου τον πηγαίνουν κάθε φορά,κάπως τον προχωράνε.

Πότε και πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την υποκριτική;

Ημουν στο πανεπιστήμιο ,στη Θεσσαλονίκη,ξεκίνησα ν’ασχολούμαι ερασιτεχνικά,μου άρεσε πολύ,έτυχε να δώ και κάποιες παραστάσεις τότε που μου φανέρωσαν κάτι καινούριο ,πολύ ενδιαφέρον ,που μάλλον αναζητούσα,κάπως έτσι.

Ποια είναι η γνώμη σας για την πληθώρα των παραστάσεων στην Αθήνα και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ώστε να ξεχωρίσει κάποια;

      Δεν υπάρχει μυστικό.Όλοι κάνουν την προσπάθεια και την επιθυμία τους και καλά κάνουν.Από κεί και πέρα,εξαρτάται από το τί έχεις να πείς,και πώς το λές.

      Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας πλάνα;

     Μόλις ξεκινήσαμε και είμαστε προσηλωμένοι τώρα.Υπάρχουν κάποιες  σκέψεις,πάλι απ’τη λογοτεχνία,αλλά είναι νωρίς ακόμη.
      
     Του Γιάννη Σεβαστίκογλου
     Δείτε πληροφορίες για την παράσταση Δον Κιχώτης εδώ



Σχόλια