Είδαμε την παράσταση "Destiny" του Άκη Δήμου στο Θέατρο 104

 

Η Κωνσταντίνα επισκέπτεται το σπίτι της φίλης της Τόνιας με σκοπό να "διαβάσουν" το μέλλον τους στο αυγό. Η ώρα περνάει,η συζήτηση ανάβει και οι αποκαλύψεις που έμεναν κρυφές απόψε βγαίνουν στην επιφάνεια. Ένας μυστήριος άντρας με διαφορετικές ταυτότητες γίνεται η αφορμή να σκηνοθετήσουν μια κοινή συνάντηση.

Η Κωνσταντίνα Κλαψινού και η Τόνια Μαράκη είναι απόλυτα δεμένες μεταξύ τους ερμηνευτικά. Αποτυπώνουν δύο σύγχρονες παρουσίες με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γυναικών της ηλικίας τους να είναι ξεκάθαρα.Η αναζήτηση συντροφιάς, αγάπης και ερωτικής περιπέτειας ξετυλίγονται μέσα από τις έντονες προσωπικότητες.Οι δυο τους ανεξάντλητες κρίνονται, αλληλοαγαπιούνται, αυτοσαρκάζονται και διακωμωδούν τα γεγονότα της ζωής τους με ενεργητικότητα και ενθουσιασμό.

Η φρέσκια σκηνοθετική ματιά της Νίκης Σκιαδαρέση κρατάει το πνεύμα του έργου του Άκη Δήμου και στήνει μια παράσταση νεανική, κωμική με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των ηρωΐδων να ξεδιπλώνονται επιδέξια.Εντάσσει κατάλληλα τον εαυτό της με τη live μουσική πάνω στη σκηνή με την αδερφή της Όλγα να συμμετέχει αρμονικά από τα καθίσματα των θεατών.

Ταιριαστά τα κουστούμια και τα σκηνικά όπως επίσης και οι φωτισμοί του Κωνσταντίνου Ασπιώτη όπου στο σύνολό τους μετατρέπουν τη θεατρική σκηνή σε ένα ζεστό και οικείο σπίτι.   

Μια παράσταση ευχάριστη που προκαλεί γέλιο, συγκίνηση και αφορμή για περισυλλογή.

Γράφει ο Γιάννης Σεβαστίκογλου 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση εδώ


Σχόλια