"MACROKOSMOS" στο Θέατρο 104

 

Ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο. Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ηρωίδας που αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτό. Ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει το γρανάζι του συστήματος: Ποιες είναι οι εμπειρίες μας από αυτόν τον κοινωνικό μηχανισμό; Πόσο διαρκεί η ανοχή μας στη διαφθορά και στην αδιαφορία; Που αποτυπώνονται τα ιδανικά μας και που ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοί;

Κάθε όροφος αποτελεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς. Σε κάθε όροφο υφίσταται ένας στροβιλισμός μεταξύ της πραγματικότητας του κτιρίου και της ίδιας της ηρωίδας. Η Τζάκι θα γίνει αυτό που βλέπει, θα μεταλλαχθεί σε αυτό που βιώνει και μέσα από την ίδια αυτήν απορρύθμιση, ίσως επιστρέψει στο κέντρο της. Ο Μακρόκοσμος είναι ένα έργο για τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και για τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται.

Συντελεστές
Σύλληψη Κειμένου: Αλεξάνδρα Τσόμπου
Δραματουργία: Μαρία Σικιτάνο
Σκηνοθεσία: Περσεφόνη Παντοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: SIGMATAF
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: SIGMATAF, Νικόλας Γιακουμής
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Tsopan Theatre Company
Σχεδιασμός Φωτισμών: Δημήτρης Σαβουιδάκης, Λία Μιχάλη
Επιμέλεια Κίνησης: Γρηγορία Μεθενίτη
Φωτογραφίες - Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Graphic Design: Εύη Τσόμπου
Προβολή - Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Tsopan Theatre Company

Ερμηνεία
Δήμητρα Κολοκυθά, Λίνα Κομνηνού, Μπέτυ Σαράντη 

Πληροφορίες Παράστασης 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο (φοιτητών - ανέργων): 8€

Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα 

Προπώληση Εισιτηρίων:
Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/macrokosmos/

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
(Σταθμός μετρό: Κεραμεικός)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3455020 & 695126982 | Facebook | www.104.gr

TSOPAN THEATRE COMPANY 

Η Tsopan Theatre Company είναι μια σύμπραξη καλλιτεχνών που σχηματίστηκε το Μάρτιο του 2022 με αφορμή το έργο Μακρόκοσμος. Πρόκειται για μια ομάδα που παράγει πρωτότυπα θεατρικά έργα.

Δημιουργήσαμε την Tsopan Theatre Company λόγω της ανάγκης μας να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας ως μέλη της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και ως άτομα που διαθέτουν μια κριτική στάση απέναντι σε αυτήν. Διαπιστώνουμε πολλές φορές ότι η πραγματικότητα είναι βαθιά συνυφασμένη με το παράλογο γι’ αυτό και οι εικόνες που παράγουμε δεν είναι απαραίτητα ρεαλιστικές. Κεντρικό άξονα της δουλειάς μας αποτελεί η παρατήρηση και η έρευνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον όπου όλα τα μέλη θα αντιμετωπίζονται ως συν δημιουργοί, θα ενθαρρύνει την ελεύθερη ανάπτυξη ιδεών αλλά και τον καλλιτεχνικό διάλογο. Η επιλογή των μελών δε γίνεται με εμπορικά κριτήρια αλλά με τη διάθεση να αναδειχθούν καλλιτέχνες που διαθέτουν μια προσωπική σφραγίδα στα έργα τους. 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς
Η Περσεφόνη Παντοπούλου είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής "Αρχή" της Νέλλης Καρρά. Δείγμα της δουλειάς της ως ηθοποιός είναι οι παραστάσεις Ένας Ήρωας του καιρού μας (2018), Across the universe (2019), Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές (2020). Το θεατρικό έργο Μακρόκοσμος αποτελεί την πρώτη της σκηνοθετική προσέγγιση.

H Αλεξάνδρα Τσόμπου είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Αθηνών, έχει ασχοληθεί με το χώρο της Εκπαίδευσης και της Δημοσιογραφίας. Το έργο Μακρόκοσμος αποτελεί την πρώτη της συγγραφική παρουσία στο χώρο του θεάτρου.

Σχόλια