"KLIMAKA a solo performance" στο Μπάγκειον

 

«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάτσει μόνος του σκέτο. Μπορεί να κάτσει μόνος του αλλά όχι σκέτο.»

Τι άλλο επιθυμεί ο άνθρωπος από το να σκαρφαλώσει ψηλά; Όχι για τη θέα, αλλά για το θεαθήναι. Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος για να ανέβει στην κορυφή; Ποιο το κίνητρο, ποιος ο στόχος, ποιο το νόημα; Αν υπάρχει έστω και το ελάχιστο νόημα. Αν υπάρχει. 

Στοπ. 

Η KLIMAKA a solo performance είναι μια κινησιολογική μεταφορά της αέναης προσπάθειας του ανθρώπου να σκαρφαλώσει ψηλά, ψηλότερα των άλλων ανθρώπων, ει δυνατόν όλων των άλλων.

Στοπ.

Η σκάλα του ξενοδοχείου Μπάγκειον στην Ομόνοια, γίνεται ο σκηνικός χώρος για αυτή την performance και αποτελεί τον μοναδικό παρτενέρ της Έλιας Βεργανελάκη, σε αυτή την αναζήτηση και εξερεύνηση του ήθους του ανθρώπου. Η σκάλα αποτελεί τον παρτενέρ αλλά και τη διαδρομή στο ανηφορικό και κατηφορικό ταξίδι προς την αναζήτηση της αλήθειας. 

Το κείμενο βασίζεται σε συρραφή αποσπασμάτων από “Το Νόημα” – Κωμωδία, Πράξη Πρώτη της πολυβραβευμένης Μαρίας Λαϊνά, που σαν σύγχρονη ελληνίδα συγγραφέας και ποιήτρια έχει βιώσει, έχει καταγράψει και έχει με τόση έμπνευση, εκφράσει την σκέψη του ανθρώπου. Του καημένου του ανθρώπου.

Στοπ.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Μάη του 2017 στην σκάλα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων με 12 sold out παραστάσεις.

Παρουσιάστηκε για 2η φορά τον Ιούνη του 2023 στο πλαίσιο του festival BACK TO ATHENS, στην σκάλα του Μεγάρου Ησαΐα και αυτή θα είναι η 3η φορά στη σκάλα του ξενοδοχείου Μπάγκειον. Κάθε φορά πιο καίρια. Κάθε φορά σύγχρονη και κάθε φορά μοναδικά προσαρμοσμένη στο κλιμακοστάσιο καθενός από αυτά τα επιβλητικά κτίρια.

Η έμπνευση πηγάζει κυρίως από τον χώρο, τον ήχο του λόγου, από την ανάσα, την κίνηση, το σώμα, τη μουσική. Όλα τα μέρη και όλα τα μέλη αυτής της σύνθεσης συγκλίνουν και δημιουργούν τη μοναδική συνθήκη, ώστε ο άνθρωπος, ο καημένος ο άνθρωπος, να καταφέρει να γίνει αποκάλυψη! 

Στοπ.

Συντελεστές:

σύλληψη-ερμηνεία : Έλια Βεργανελάκη
κινησιολογία : Μαρία Μεντέζ
μουσική : Δημήτρης Σιδερής-ηλεκτρικό λαούτο
κοστούμι : Λευτέρης Χουδαλάκης
σχεδιασμός ήχου : Γιώργος Λιάπης
video teaser : Δημήτρης Μπαρνιάς
make up artist : Ευδοξία Οικονομάκη
φωτογραφία αφίσας : Γιώργος Αναστασάκης
φωτογραφίες promo : Αλεξάνδρα Μασμανίδη
εταιρία παραγωγής : endochora productions

Παραστάσεις 

Τρίτη 4/6
Τετάρτη 5/6
Τρίτη 11/6
Τετάρτη 12/6

Ξενοδοχείο Μπάγκειον, πλατεία Ομονοίας
21:15

Διάρκεια : 45'

Γενική Είσοδος : 10 ευρώ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 6930778575


Σχόλια