Είδαμε την παράσταση "Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη" στο Θέατρο Σταθμός

Το έργο «Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη» του Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Λελαί-Ελό, που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία,ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Σταθμός.Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Φεστιβάλ της Αβινιόν στη Γαλλία το 2019 και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Αφορά ένα αγόρι, τον Μιλού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του '80. Όντας διαφορετικός από τα αγόρια της ηλικίας του είχε μια μεγάλη αγάπη, τις μεταμφιέσεις. Από μικρός ήθελε να γίνει πριγκίπισσα, ταυτιζόταν με τη Στρουμφίτα και λάτρευε οτιδήποτε είχε να κάνει με τα κορίτσια και τις γυναικείες ασχολίες. Οτιδήποτε αγορίστικο τον τρόμαζε και τον απωθούσε. Στην εφηβεία του γνωρίζει για πρώτη φορά τη φωνή και τα τραγούδια της καταξιωμένης Ελληνίδας τραγουδίστριας Νάνα Μούσχουρη και "γαντζώνεται" από εκείνη ώστε μετά από πολλά εμπόδια να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

Ο σκηνοθέτης Ελισσαίος Βλάχος, με αρωγό τη μετάφραση της Αγγελικής Βουλουμάνου
στήνει μία παράσταση καταφέρνοντας να αναδείξει τα θέματα που θέτει ο συγγραφέας. Διατηρεί τη ναζιάρικη διάθεση του ήρωα αλλά ταυτόχρονα τονίζει και τη θλίψη που τον διακατέχει λόγω της διαφορετικότητας του. Σε ένα συμμετοχικό σκηνικό αξιοποιεί αριστοτεχνικά τον εξαίσιο ηθοποιό προκαλώντας νοσταλγία και τρυφερότητα και δίνοντας ενέργεια και ζωντάνια στο αισθαντικό αυτό κείμενο.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης αποδίδει με έναν μοναδικό τρόπο το ξεχωριστό αγόρι και υιοθετεί ένα πρότυπο που αποδέχεται τον εαυτό του Παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την κοινωνία της επαρχιακής πόλης. Ερμηνεύει τον Μιλού με πολλές εναλλαγές στη φωνή του, και έντονη κινητικότητα πάνω στη σκηνή εμβαθύνοντας στις συναισθηματικές αλλαγές και σκέψεις του. Αποκαλυπτικός, προβάλλοντας έναν εύθραυστο ψυχισμό ξεχειλίζει από γλυκόπικρα συναισθήματα που προκαλούνται από την ανικανοποίητη επιθυμία του να γίνει κάποιος άλλος.

Το απόλυτα θεατρικό σκηνικό και τα κουστούμια της Σεμίραμις Μοσχοβάκη,η μουσική του Νίκου Κολλάρου και η κινησιολογία της Ματίνας Κωστιάνη δίνουν την ιδανική μορφή στο έργο.

Μία παράσταση που αντανακλά το κοινωνικό γίγνεσθαι και εστιάζει σε σημαντικά ζητήματα δημιουργώντας στο κοινό συγκίνηση αλλά και εύθυμες στιγμές με όμορφα τραγούδια και διαδραστικότητα.

Γράφει ο Γιάννης Σεβαστίκογλου 

Ταυτότητα Παράστασης

Τίτλος παράστασης: «Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη»

Συγγραφέας: Νταβίντ Λελαί-Ελό
Μετάφραση: Αγγελική Βουλουμάνου
Ερμηνεία: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Ελισσαίος Βλάχος
Σκηνικά – κοστούμια: Σεμίραμις Μοσχοβάκη
Μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Νίκος Κολλάρος
Κινησιολογία – χορογραφία: Ματίνα Κωστιάνη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου
Γραφιστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Βοηθός σκηνογράφου: Λίνα Δαμιανίδου
Οργάνωση παραγωγής – Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Βουλουμάνου
Παραγωγή: «Ξανθίας» ΑΜΚΕ
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Socialmedia: Ορσαλία Πιπίδη
Trailer: Μελίνα Μπουκουβάλα

Πληροφορίες Παράστασης

Από Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15 (έως και 29 Οκτωβρίου)

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ, ανέργων/ΑΜΕΑ 8 ευρώ, ομάδες άνω των 10 ατόμων 12 ευρώ/άτομο

Προπώληση: MORE.COM και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Σταθμός

Διάρκεια: 85’

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5230267

Προπώληση: https://www.more.com/theater/otan-megaloso-tha-gino-nana-mousxouri/

Σχόλια